Afgelopen week werd ik gebeld door een medewerkster van Prinsenbeeknieuws.nl.

Ze vroeg of er momenteel meer vraag is naar bijles en huiswerkbegeleiding als gevolg van corona. Ze wilde daarover een artikel in de digitaal krant schrijven.
Voor bijlessen is de vraag groter of liever gezegd de vraag komt eerder dan andere jaren. Normaal komen er aanvragen voor bijlessen zo na het eerste rapport ongeveer eind oktober begin november. Sommige ouders en leerlingen kijken het toch nog even aan maar als met Kerst de punten wederom tegenvallen, komt er alsnog een vraag voor bijles.

De meeste vraag voor bijles is er voor de vakken Engels en Wiskunde en soms ook voor Nederlands. Als een leerling moeite heeft met Engels, heeft hij of zij vaak ook moeite met de Nederlandse taal. Ook wordt er bijles gevraagd niet alleen voor één specifiek vak maar ook voor “hoe kan ik effectief leren” of “hoe kan ik me het beste voorbereiden op toetsen”. Wat mij verder opgevallen is, is dat ouders en leerlingen zich in de grote vakantie al aan het oriënteren waren voor huiswerkbegeleiding. Dit omdat zoals een leerling mij vertelde, “lk ben uit mijn vaste tijden van huiswerk maken geraakt, door de lessen van vóór de grote vakantie door corona”. Of zoals een andere leerling het verwoordde, om meteen op de nieuwe school een goede
start te kunnen maken.

Kortom, ouders en leerlingen zijn alert op het voorkomen van achterstanden als gevolg van corona. Denkt u ook dat uw kinderen achterstand hebben opgelopen op school? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.